Проект VOJEXT набира предложения по две отворени покани с финансиране на обща стойност

...
Проект VOJEXT набира предложения по две отворени покани с финансиране на обща стойност
Коментари Харесай

Отпускат 550 000 евро за роботизиране на малки и средни фирм...

Проект VOJEXT набира оферти по две отворени покани с финансиране на обща стойност от 550 000 евро, оповестиха от Българска търговско-промишлена палата /БТПП/ - сътрудник по плана.

Едната покана е ориентирана към дребните и междинни предприятия (МСП) с новаторски хрумвания за софтуерно и хардуерно надграждане и намиране на нови приложения на роботизираната ръка (т. нар. „ кобот “), създадена в границите на плана. Предстои да бъдат осъществени между 5 и 8 хрумвания, като утвърдените претенденти ще получат финансиране на стойност до 80 000 евро за осъществяване на своите бизнес проекти.

Фирмите, искащи да аплайват, би трябвало да показват решение на едно от шест софтуерни предизвикателства в следните области: ръководство на склад, логистика, графичен дизайн и потребителски интерфейс, чиста работна среда, метрология и реорганизация, машинно образование.

Кандидатстването се прави напълно онлайн, като крайният период за подаване на планови оферти е продължен до 22 декември, 18 ч. българско време.

Повече информация за софтуерните провокации, условията към компаниите и нужните документи за кандидатстване можете да намерите на следния адрес - https://vojext.eu/open-call-2/.

Другата отворена покана е ориентирана към артистичните среди и се извършва по линия на Инициативата за „ Наука, технология и изкуства “ (S+T+ARTS), като цели да насърчи опити за намиране на приложения на създадения кобот в изкуството.

В рамките на поканата ще бъдат реализирани 3 плана, като утвърдените претенденти ще получат  финансиране на стойност до 30 000 евро.

Желаещите да аплайват следва да показват решение на едно от три артистични предизвикателства в следните области: строителство, изкуства и занаяти, обществено взаимоотношение сред човек и робот.

Кандидатстването се прави на два стадия, като първият включва подаването на формуляр за интерес до 23 декември 2022 г. Крайният период за показване на цялостното планово предложение е 3 февруари 2023 година

Повече информация за артистичната покана, условията към претендентите и нужните документи за кандидатстване можете да намерите на следния адрес -  https://vojext.eu/startsresidency/.

Проект VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction) е с дълготрайност от 42 месеца и се извършва в границите на стратегия „ Хоризонт 2020 ”. Основната цел на плана е  да насърчи МСП към по-бързо внедряване на новаторски софтуерни разработки в индустриалните процеси.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР